2021-08-25 08:03:09• hírek • Bede Emőke

Szeptember 13-án tanévkezdés. Ezekkel a feltételekkel lehet majd évnyitó ünnepséget szervezni

Alfatter Tamás prefektus, Kiss Lavinia alprefektus, Kovács Róbert kabinetfőnök, Mihai Macrina, a közegészségügyi igazgatóság vezetője, valamint Szejke Ottilia főtanfelügyelő-helyettes kedden a Közigazgatási Palotában egyeztettek a közelgő tanévkezdésről, illetve az iskolák téli időszakra való felkészítéséről.

A prefektus által ismertetett adatok szerint Szatmár megye területén 264 tanintézmény működik összesen 457 épületben, melyek közül 211 rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel, 150 esetben már folyamatban van az említett dokumentum megszerzése, 96-nak pedig nincs szüksége engedélyeztetésre. Ami az oktatási intézmények védelmét illeti, az iskolák egy része saját őrrel rendelkezik, másik részük biztonságvédelmi cégekkel kötött szerződést, illetve külön csoportot alkotnak azok is, amelyeknek védelméről a belügyminisztérium gondoskodik a rendőrség, a csendőrség vagy a polgárőrség révén. E szervek együttesen naponta kb. 140 fővel fogják biztosítani a rendet az iskolákban és azok közelében.



Ilyen feltételek mellett lehet tanévnyitót tartani


Altfatter Tamás a találkozón ismertette azon feltételeket is, amelyeket be kell majd tartani, ha az iskolák tanévnyitó ünnepséget szeretnének szervezni. Mint elhangzott, a tanév szeptember 13-án kezdődik, a megnyitóra pedig csak a szabad ég alatt, a távolságtartás és a maszkviselés szabályait tiszteletben tartva kerülhet sor, az ünnepség pedig nem lehet hosszabb, mint másfél óra. Hozzátette, 6 ezrelékes fertőzöttségi incidencia alatt jelenléti oktatás zajlik majd.


A prefektus arra kérte a jelenlevőket, hogy szeptember 8-ára szervezzenek egy szakmai megbeszélést a megye iskolaigazgatóival is, hogy a tanévkezdés részleteit velük is pontosítani lehessen annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen történjék majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: